Pierre Bittar Γάλλος ιμπρεσιονιστής καλλιτέχνης  
 

 

22 Αυγούστου 2011

Αριθμ. Πίνακα 2

Το Σπουδαιότερο Γεγονός που έγινε ποτέ.

Ποιό καλύτερο γεγονός θα μπορούσε να συμβεί από τον ερχομό και την παρουσία του Δημιουργού μας, του Δημιουργού του Σύμπαντος, στη γη μαζί μας; Αυτό συνέβη στη Βηθλεέμ, μια μικρή πόλη στο Ισραήλ πριν 2000 χρόνια.

Παραθέτουμε ότι μας ανάγγειλε ο Θεός μέσω των προφητών του πριν εκατοντάδες χρόνια, πριν έρθει στη γη.

Η γέννηση του Ιησού

Ησαΐας 9:6

ὅτι παιδίον ἐγενήθη ἡμῖν, υἱὸς καὶ ἐδόθη ἡμῖν, οὗ ἡ ἀρχὴ ἐγενήθη ἐπὶ τοῦ ὤμου αὐτοῦ, καὶ καλεῖται τὸ ὄνομα αὐτοῦ μεγάλης βουλῆς ἄγγελός, θαυμαστὸς σύμβουλος, Θεὸς ἰσχυρός, ἐξουσιαστής, ἄρχων εἰρήνης, πατὴρ τοῦ μέλλοντος αἰῶνος.

 

Μιχαΐας 5:2

«ΚΑΙ σύ, Βηθλεέμ, οἶκος τοῦ Ἐφραθά, ὀλιγοστὸς εἶ τοῦ εἶναι ἐν χιλιάσιν Ἰούδα·
ἐκ σοῦ μοι ἐξελεύσεται τοῦ εἶναι εἰς ἄρχοντα ἐν τῷ Ἰσραήλ, καὶ αἱ ἔξοδοι αὐτοῦ ἀπ᾿ ἀρχῆς ἐξ ἡμερῶν αἰῶνος.*»

*ἐξ ἡμερῶν αἰῶνος = για πάντα = Αιωνιότητα


Η γέννηση του Ιησού

 

Κατά Λουκᾶν 2:7-16
7 και εγεννησε τον υιον αυτης τον πρωτοτοκον, και εσπαργανωσεν αυτον και κατεκλινεν αυτον εν τη φατνη, διοτι δεν ητο τοπος δι' αυτους εν τω καταλυματι.
8 Και ποιμενες ησαν κατα το αυτο μερος διανυκτερευοντες εν τοις αγροις και φυλαττοντες φυλακας της νυκτος επι το ποιμνιον αυτων.
9 Και ιδου, αγγελος Κυριου εξαιφνης εφανη εις αυτους, και δοξα Κυριου ελαμψε περι αυτους, και εφοβηθησαν φοβον μεγαν.
10 Και ειπε προς αυτους ο αγγελος· Μη φοβεισθε· διοτι ιδου, ευαγγελιζομαι εις εσας χαραν μεγαλην, ητις θελει εισθαι εις παντα τον λαον,
11 διοτι σημερον εγεννηθη εις εσας εν πολει Δαβιδ σωτηρ, οστις ειναι Χριστος Κυριος.
12 Και τουτο θελει εισθαι το σημειον εις εσας· θελετε ευρει βρεφος εσπαργανωμενον, κειμενον εν τη φατνη.
13 Και εξαιφνης μετα του αγγελου εφανη πληθος στρατιας ουρανιου υμνουντων τον Θεον και λεγοντων·
14 Δοξα εν υψιστοις Θεω και επι γης ειρηνη, εν ανθρωποις ευδοκια.
15 Και καθως οι αγγελοι ανεχωρησαν απ' αυτων εις τον ουρανον, οι ανθρωποι οι ποιμενες ειπον προς αλληλους. Ας υπαγωμεν λοιπον εως Βηθλεεμ και ας ιδωμεν το πραγμα τουτο το γεγονος, το οποιον ο Κυριος εφανερωσεν εις ημας.
16 Και ηλθον μετα σπουδης και ευρον την τε Μαριαμ και τον Ιωσηφ και το βρεφος κειμενον εν τη φατνη.

Σκοπός των ακόλουθων επεξηήσεων είναι να βοηθήσουν όσους δεν γνωρίζουν την Αγία Γραφή και θέλουν να τη διαβάσουν και να την κατανοήσουν για να πιστέψουν.

Θεός: Υπάρχει η Αγία Τριάδα, η οποία είναι ο Πατέρας, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα σε έναν και μόνο Θεό.  Ένας τριαδικός Θεός.

Όταν αναφερόμαστε σε οποιοδήποτε ένα από τα τρία, αναφερόμαστε σε έναν Θεό. Ο Θεός υπήρχε από την αιωνιότητα. Βρίσκεται εκτός της σφαίρας του τόπου και χρόνου. Συνεπώς, δεν έχει δημιουργηθεί και είναι αιώνιος. Ο Θεός είναι ο Δημιουργός μας και ο Δημιουργός του Σύμπαντος. Ο Θεός θεωρεί τη δημιουργία του του Ανθρώπου ως το αριστούργημά του. Συνεπώς, ήρθε στη γη για να μας σώσει από τον αιώνιο θάνατο επειδή η αγάπη Του για εμάς δεν έχει όρια. Δημιούργησε κάθε έναν από εμάς σε τρία πρόσωπα: σώμα, ψυγή και πνεύμα. Το σώμα μας επιτρέπει να ζούμε σε αυτόν τον κόσμο. Για αυτό μπορούμε να δούμε ο ένας τον άλλο. Όταν το σώμα έχει ολοκληρώσει την αποστολή του, πεθαίνει. Όταν το Πνεύμα απελευθερώνεται από το σώμα και θα ζήσει για πάντα, είτε με τον Θεό ή μακριά από Αυτόν. Η ζωή κοντά στον Θεό αναφέρεται ως αιώνια ζωή και μακριά από αυτόν θεωρείται ως αιώνιος θάνατος. Όταν διαβάζουμε στην Αγία Γραφή ότι ο Υιός του Θεού ήρθε για να μας σώσει από τον αιώνιο θάνατο, η Αγία Γραφή αναφέρεται στο πνεύμα μας και όχι στο υλικό σώμα μας. Η ψυχή, η οποία είναι διαφορετική από το σώμα και το πνεύμα, είναι το ενδόμυχο πρόσωπό μας, το οποίο αποφασίζει να κάνει το καλό ή το κακό, σύμφωνα με την ελεύθερη βούληση που μας έχει δώσει ο Θεός την ημέρα που έγινε η σύλληψή μας και θα ακολουθήσει το πνεύμα μας όταν πεθάνουμε.

Ο Λόγος του Θεού: Ο Λόγος του Θεού είναι η πηγή όλης της Δημιουργίας. Όταν διαβάζουμε τη Γένεση, το πρώτο βιβλίο της Αγίας Γραφής, θα προσέξουμε ότι κάθε δημιούργημα έγινε σύμφωνα με το Λόγο του. «Γεννηθήτω», είπε και έτσι έγινε.

Μετά από αυτή την απλή και γρήγορη επεξήγηση, ας πάμε σε μερικούς στίχους της Αγίας Γραφής όσον αφορά τη γέννηση του Ιησού Χριστού.

Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος. Οὗτος ἦν ἐν ἀρχῇ πρὸς τὸν Θεόν. πάντα δι᾿ αὐτοῦ ἐγένετο, καὶ χωρὶς αὐτοῦ ἐγένετο οὐδὲ ἓν ὃ γέγονεν. ἐν αὐτῷ ζωὴ ἦν, καὶ ἡ ζωὴ ἦν τὸ φῶς τῶν ἀνθρώπων. καὶ τὸ φῶς ἐν τῇ σκοτίᾳ φαίνει, καὶ ἡ σκοτία αὐτὸ οὐ κατέλαβεν.
Κατά Ιωάννην 1:1-5
 
Καὶ ὁ Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν, καὶ ἐθεασάμεθα τὴν δόξαν αὐτοῦ, δόξαν ὡς μονογενοῦς παρὰ πατρός, πλήρης χάριτος καὶ ἀληθείας.
Κατά Ιωάννην 1:14
 
Καὶ αὕτη ἐστίν ἡ μαρτυρία, ὅτι ζωὴν αἰώνιον ἔδωκεν ἡμῖν ὁ Θεός, καὶ αὕτη ἡ ζωὴ ἐν τῷ υἱῷ αὐτοῦ ἐστιν. ὁ ἔχων τὸν υἱὸν ἔχει τὴν ζωήν· ὁ μὴ ἔχων τὸν υἱὸν τοῦ Θεοῦ τὴν ζωὴν οὐκ ἔχει. Ταῦτα ἔγραψα ὑμῖν τοῖς πιστεύουσιν εἰς τὸ ὄνομα τοῦ υἱοῦ τοῦ Θεοῦ, ἵνα εἰδῆτε ὅτι ζωὴν αἰώνιον ἔχετε.
Α' Ιωάννου 5:11-13

 

 
  

Η ζωή του Κυρίου μας

Εισαγωγή 1 - Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου 2 - Η γέννηση του Ιησού 3 - Φυγή στην Αίγυπτο
4 - Ο δωδεκαετής Ιησούς στο Ναό 5 - Οι 4 πρώτοι μαθητές 6 - Ο γάμος στην Κανά 7 - Ο Ιησούς ανασταίνει τον γιο της χήρας
8 - Σίτιση 5000 ανθρώπων 9 - Ο Μυστικός Δείπνος 10 - Η προδοσία του Ιούδα 11 - Ο εμπαιγμός του Ιησού
12 - Σταύρωση και θάνατος 13 - Η ανάσταση του Ιησού 14 - Η ανάληψη Διάδοση του Λόγου

Συνέντευξη βίντεο (2011)

Ο Pierre Bittar ζωγραφίζει στο Στούντιό του

ΤΟ ΕΤΟΣ ΤΗΣ Η Αρπαγή
ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ
Η Αγία Τριάδα αποκαλύπτεται μέσα από πίνακα ζωγραφικής
Η Αγία Τριάδα
Ειμαστε Κυτταρα Του Θεου
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΡΙΝ  ΚΑΙ  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΗ ΤΟΥ
Η ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΘΕΟ

Παρουσίαση βίντεο (2018)

ΧΡΙΣΤΟΣ από την αιωνιότητα στο τέλος του χρόνου


 
  
Γκαλερί Pierre Bittar
Αρχική Σελίδα