Pierre Bittar French Impressionist Artist  
 

Pierre Bittar: French Impressionist Artist

 
 

Η ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΘΕΟ
του
Pierre Bittar
Ιούνιος 2013

 

Πρόλογος

Είμαστε όλοι διαφορετικοί. Η πίστη μας διαφέρει ανάλογα με τη θρησκευτική παιδεία μας, αλλά πρωτίστως ανάλογα με την ψυχή ή τη συνείδησή μας.

Ορισμένα άτομα αποδέχονται χωρίς αμφισβήτηση ό,τι τους έχουν πει και κάποια άλλα πρέπει να πειστούν για να πιστέψουν. Και, φυσικά, υπάρχουν και αυτοί που το ζήτημα της πίστης τούς είναι αδιάφορο, αλλά ούτε και πιστεύουν.

Μεγάλωσα με χριστιανικές αρχές και πιστεύω σε ένα Θεό που αποκαλύφθηκε στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Όταν ήμουν νέος, απέκτησα καλή χριστιανική παιδεία, η οποία με βοήθησε να γίνω χριστιανός, αλλά, όπως εξήγησα παραπάνω, είμαι το είδος του ανθρώπου που πρέπει να πειστεί για να πιστέψει.

Προσευχήθηκα στο Θεό να με βοηθήσει να Τον κατανοήσω και να μου δώσει την ευκαιρία να καταστήσω και άλλους κοινωνούς της πίστης μου. Χαρακτήρισα τον εαυτό μου ευλογημένο το 2011 όταν απάντησε στην προσευχή μου και μου ζήτησε να ζωγραφίσω τη ζωή του Κυρίου. Από τότε είχα την έμπνευση να γράψω. Κατ’ αρχήν, έγραψα σε βιβλίο την ιστορία της αποστολής μου να ζωγραφίζω και, στη συνέχεια, είχα την έμπνευση να γράψω άρθρα για το Θεό και εμάς που ανάρτησα στην ιστοσελίδα μου «www.pierrebittar.com» σε 17 γλώσσες ανά τον κόσμο.  Η συλλογή αυτών των άρθρων περιλαμβάνεται στο τυπωμένο φυλλάδιο με τίτλο «Ο Θεός και εμείς».

Η ακόλουθη φράση «Η πίστη μου στο Θεό» συνοψίζει την πίστη μου στο Θεό. Μπορεί να βοηθήσει κάποιους από αυτούς που εξακολουθούν την αναζήτηση για να μάθουν ποιος είναι ο Θεός.

------------- o ------------

Η ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΘΕΟ

Πιστεύω σε έναν παντοδύναμο, αιώνιο και αόρατο Θεό, ο οποίος αποκαλύφθηκε στα δημιουργήματά Του στον ουρανό και στη γη μέσω του Χριστού.

Πιστεύω ότι ο Χριστός που κατέβηκε από τους κόλπους του Θεού είναι, από την αιωνιότητα, η μόνη αποκάλυψη του Θεού στους αγγέλους του Ουρανού και στους ανθρώπους στη γη. Ο Χριστός ήλθε ως ο Λόγος του Θεού και με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος, δημιούργησε τα πάντα και τίποτα δε δημιουργήθηκε παρά μόνο μέσα από το Λόγο Του. Έδωσε ζωή σε όλα όσα δημιουργήθηκαν.

Πιστεύω ότι ο Χριστός ενανθρωπίστηκε με σάρκα και οστά στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού, δηλαδή, του Σωτήρα Χριστού. Και με τη δύναμη του Πνεύματος του Θεού, ο Ιησούς γεννήθηκε από την Παναγία Παρθένο Μαρία. Ήρθε στη γη για να αποκαλύψει το Θεό σε εμάς και για να σώσει τη ψυχή και το πνεύμα μας από τον αιώνιο θάνατο. Αποδέχθηκε ταπεινά όλες τις ταπεινώσεις που υπέστη ως άνθρωπος και σαν αμνός θυσιάστηκε και έχυσε το αίμα Του στο σταυρό για να άρει όλες τις αμαρτίες μας. Πέθανε, θάφτηκε, αναστήθηκε την τρίτη ημέρα και αναλήφθηκε στον ουρανό και κάθεται στα δεξιά (ισχύ) του Θεού εις τους αιώνας των αιώνων.

Πιστεύω ότι αφότου ο Ιησούς Χριστούς έφυγε από τον κόσμο αυτό και αναλήφθηκε στον ουρανό, έστειλε το Άγιο Πνεύμα Του για να Τον αντικαταστήσει και να εισέλθει μέσα σε κάθε έναν που πιστεύει σε Αυτόν. Στο τέλος του κόσμου, ο Χριστός θα έρθει, με όλη Του τη δόξα, για να κρίνει τους ζώντες και τους νεκρούς και θα καλέσει τους δίκαιους να ζήσουν μαζί Του στο Βασίλειό του στην αιωνιότητα.

 

 
  

Η ζωή του Κυρίου μας

Εισαγωγή 1 - Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου 2 - Η γέννηση του Ιησού 3 - Φυγή στην Αίγυπτο
4 - Ο δωδεκαετής Ιησούς στο Ναό 5 - Οι 4 πρώτοι μαθητές 6 - Ο γάμος στην Κανά 7 - Ο Ιησούς ανασταίνει τον γιο της χήρας
8 - Σίτιση 5000 ανθρώπων 9 - Ο Μυστικός Δείπνος 10 - Η προδοσία του Ιούδα 11 - Ο εμπαιγμός του Ιησού
12 - Σταύρωση και θάνατος 13 - Η ανάσταση του Ιησού 14 - Η ανάληψη Διάδοση του Λόγου

Συνέντευξη βίντεο (2011)

Ο Pierre Bittar ζωγραφίζει στο Στούντιό του

ΤΟ ΕΤΟΣ ΤΗΣ Η Αρπαγή
ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ
Η Αγία Τριάδα αποκαλύπτεται μέσα από πίνακα ζωγραφικής
Η Αγία Τριάδα
Ειμαστε Κυτταρα Του Θεου
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΡΙΝ  ΚΑΙ  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΗ ΤΟΥ
Η ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΘΕΟ

Παρουσίαση βίντεο (2018)

ΧΡΙΣΤΟΣ από την αιωνιότητα στο τέλος του χρόνου


 
 
Pierre Bittar Gallery
Home Page